Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирия: Няма да отстъпим от позициите си

Уалид Муалем
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Сирийското правителство няма да отстъпи, независимо от замразяването на членството на Дамаск в Арабската лига, заяви сирийският външен министър Уалид Муалем, цитиран от Франс прес. Лигата ще наложи също икономически и политически санкции, а и призовава страните-членки да изтеглят посланиците си от Дамаск.

Решението на Арабската лига да замрази Сирия и да предприеме допълнителни действия е много опасен ход както сега, така и в бъдеще за арабските страни в тази организация, а също и за целите на Арабската лига, каза Муалем по време на пресконференция в сирийската столица. Днес има криза в Сирия, която плаща цената за своите силни позиции. Сирия няма да отстъпи и ще излезе по-силна... а заговорите срещу Сирия ще се провалят, подчерта министърът.

Муалем се извини за нападенията над чуждестранни дипломатически мисии, които бяха осъществени, след като Арабската лига обяви, че замразява членството на Дамаск. Що се отнася до нападенията над чуждестранни посолства, като външен министър се извинявам за тези атаки, заяви министърът.

Тълпи от хора нападнаха посолствата на Турция и Саудитска Арабия в събота вечерта. Консулството на Франция в Латакия и френската дипломатическа служба в Алепо също станаха обект на атаки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна