Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Никифоров от КНСБ за увеличаването на пенсионната възраст

Снимка: Архив

Координационният съвет и стачният комитет на КНСБ обсаждат на извънредно заседание внесеното в Народното събрание от ГЕРБ предложение за увеличаване на пенсионната възраст от догодина.

Председателят на стачния комитет Валентин Никифоров съобщи, че синдикатът подготвя "стена на срама" с портретите на 21 народни представители, внесли предложението.

В отговор на въпрос за възможна обща стачка председателят на стачния комитет на КНСБ отговори:

Нещата трябва да се случат преди Коледа. Ако промяната мине в Народното събрание, ние, разбира се, имаме намерението в Конституционния съд чрез различни политически партии то да се атакува. И второ, ние се обърнахме към настоящия и към новоизбрания президент за тяхното становище по отношение на един такъв закон, защото не може между първо и второ четене да се правят фундаментални промени. Знаете, че на първо четене на закона за общественото осигуряване нямаше такива драстични повишения на пенсионната възраст, въобще не бяха заложени. И не на последно място, ние подписахме национално споразумение със срок до 2025 година, където няма да разписваме такова повишение на пенсионната възраст.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна