Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха фалшификатор на евро в Пазарджик

В Пазарджик е заловен 42-годишен варненец, който в продължение на 3 месеца е разпространявал фалшиви банкноти от 100 евро на територията на цялата област. От престъпната му дейност са ощетени десетки улични търговци и собственици на крайпътни заведения.

Мъжът действал по една и съща схема - спирал с лекия си автомобил пред крайпътно заведение и правел дребна покупка. След това започвал да търси български банкноти, но се оказвало, че ги е изхарчил и предлагал 100-еврова банкнота. За да успее сделката, изманикът предлагал курс на обмяна, който устройвал търговците и те оставали с усещането за печалба. Десетки са и ужилените улични търговци, които давали на варненеца целия си дневен оборот.

Мъжът е действал на територията на цялата област, но най-ощетени са от Пазарджик, Септември. Задържането му е със съдействието на Второ полицейско управление във Варна. При претърсване на дома му в морската столица са открити множгество веществени доказателства, като сред тях - фалшиви банкноти.

Предполага се, че 42-годишният мъж е част от престъпна схема за разпространяване на валшива валута. Разследването на случая продължава. От полицията в Пазарджик апелират към гражданите от областта, станали жертва на подобна измама с фалшиви банкноти с номинал от 100 евро, да съобщят в най-близкото полицейско управление, или в Окръжния следствен отдел при Пазарджишката окръжна прокуратура.

Информацията е на кореспондента на БНР в Пазарджик Невена Петрова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна