Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Репортери ще разказват за хора, сблъскали се с тъмната страна на нелегалната емиграция

Снимка: МВР
В Разград разследващи репортери ще разказват историите на хора, сблъскали се с тъмната страна на нелегалната трудова емиграция, станали жертва на злоупотреби и трафик на хора, предаде кареспондентът на БНР Марина Бенова.

Шестима журналисти и фоторепортери от Разградска област участват в проекта, финансиран от институт "Отворено общество". До края на април екипът ще подготви и представи 10 журналистически разследвания за жертви на трафик на хора от региона, разказва ръководителят на проекта Стела Ковачева:

Крайната цел на тези разработки е един публичен дебат на местно ниво за това какво става с тези хора, защитени ли са те, как може да бъдат информирани по-добре, сами да се пазят от такива възможни злоупотреби, да ги предотвратят, или пък когато са налице такива посегателства върху тях, нарушение на закона, на човешките права, каква е функцията на държавата, на институциите, обществото.

Журналистическите разследвания ще бъдат представени чрез медийната платформа на местния вестник "Екип 7" в книжното тяло и сайта на изданието. Проектът "Никой не чака Одисей" ще има и интернет страница, където освен репортерските разследвания, ще бъдат публикувани коментари и отзиви.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна