Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от ВМЗ-Сопот подновиха протестите си

Снимка: БГНЕС

Работниците от ВМЗ-Сопот подновиха протестите си в двора на предприятието. Те настояват да им бъдат изплатени дължимите две заплати и два аванса от миналата година.

След като в края на миналата година беше договорено изплащането на 1 млн. лева на предприятието, за да се погасят част от средствата за възнаграждения, общият дълг към работниците вече надхвърля 2 млн. лева, заяви лидерът на КНСБ в завода Иванка Иванова.

Предстои среща на представители на синдикатите от предприятието с министъра на икономиката Делян Добрев и с министър Тотю Младенов.

Иванова подчерта, че на днешната поредна среща за състоянието и бъдещето на Вазовските машиностроителни заводи първото искане на синдикатите ще бъде най-вече за погасяване на дължимите заплати.

Относно разговорите за бъдещата приватизация Димитър Атанасов от КТ "Подкрепа" подчерта:

Бъдещият собственик трябва да е наясно, че, докато ни има, ще си защитаваме хората и работните места.

Процедурата по приватизация на ВМЗ Сопот е пред финал, съобщи министър Делян Добрев:

Днес в два часа имам среща със синдикатите, с Агенцията по приватизация и с единия, допуснат от Агенцията по приватизация, потенциален купувач на предприятието, за да фиксираме краен срок за подаване на неговата оферта, защото тя се забавя по искане на самия кандидат, за да има той достатъчно време, за да направи необходимите дю дилиджънс и проучване на самото предприятие. Мисля, че дадохме достатъчно време това да се случи, да гарантираме гладко преминаване на тази сделка за приватизация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени