Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС: Цветанов провокира опасен сценарий

Снимка: Архив

ДПС смята, че вътрешният министър Цветан Цветанов провокира опасен политически сценарий с опита нападателят на Ахмед Доган да бъде превърнат в герой. Лидерът на движението Лютфи Местан обясни:


Кой е авторът на този сценарий, ще кажа - тези, които имат интерес изборите да се проведат при неспокойна среда, тези, които часове след покушението поръчваха удобни, следствени експертизи. За съжаление това беше направено от министъра на вътрешните работи, вицепремиера Цветан Цветанов. Възразяваме, Октай Енимехмедов оттук-нататък да бъде използван за опасни политически сценарии и затова поискахме той да бъде изведен от МВР и разследването да се поеме от Националната следствена служба

Президентът Росен Плевнелиев отново призова случаят с нападението срещу Доган да не се политизира:

И днес аз заставам плътно зад държавните институции, прокуратурата и всички останали, които носят и отговорността за това да посочат конкретно мотивите на извършителя, а и ако има други, които са част от този процес, също да бъдат намерени и изправени пред съда. Действията на г-н Енимехмедов са абсолютно недопустими и неговото героизиране може да доведе до непоправими последици за гражданското общество в България.

По публикацията работиха: Мира Стефанова, Александра Михайлова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна