Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПГ на ГЕРБ изрази солидарност към промените в правителството

Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ изрази солидарност към промените в кабинета. Това каза на специален брифинг в парламента Александър Ненков от ГЕРБ. Той добави, че депутатите ще подкрепят направените предложения за смени в правителството.

Премиерът е в пълното си право да предложи кадрови промени в кабинета си и кандидатурата на Томислав Дончев за финансов министър е оправдана, казаха от ГЕРБ и посочиха, че Дончев е доказал своя професионализъм и по усвояването на еврофондовете, които са били замразени в мандата на тройната коалиция.

Оставката на Симеон Дянков е негово лично волеизявление, казаха още от ГЕРБ.

Мотивите са лично негови, добави депутатът Димитър Главчев. Той изрази категоричност, че няма да се оправдаят очакванията да се чуе нещо негативно срещу Симеон Дянков от ПГ на ГЕРБ.

Депутатът Диан Червенкондев коментира, че управляващите са откликнали на протестите на гражданите срещу високите сметки за ток като са започнали проверки на ДКЕВР.

Предсрочни избори четири месеца преди парламентарните са неоснователни, казаха от ГЕРБ и са категорични, че в областта на енергетиката проблемите са заложени от предишните управляващи.

Чуйте разговора с Диан Червенкондев в звуковия файл.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна