Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСК със списък експерти, подходящи за министри

Снимка: Архив

По молба на президента Росен Плевнелиев Българската стопанска камара е изготвила списък от експерти, които смята, че са подходящи за министри в служебното правителство, научи "Хоризонт".

За министър на финансите и еврофондовете се предлага кандидатурата на Румен Порожанов, но засега той не е дал отговор. Министър на образованието се предлага да остане академик Стефан Воденичаров. За министър на здравеопазването се предлага началникът на Окръжна болница-София Димитър Димитров. Министерството на човешките ресурси и заетостта е предложено на Иван Нейков, но той е отказал. За министър на правосъдието е предложен Борислав Белазелков, на вътрешните работи - Никола Динев, а на отбраната - полковник Иван Иванов.

От Българската стопанска камара смятат, че министерството на икономиката трябва да бъде мегаструктура, която трябва да включва енергетиката, земеделието, транспорта и туризма. Не се посочва кой да го оглави. За ресорни заместник-министри се посочват Койчо Русев - на транспорта, Румен Драганов - на туризма, Светослав Иванов - на енергетиката и Христо Цветанов - на земеделието. Предлага се сливане на министерствата на регионалнато развитие и благоустройството и на околната среда, за министър се предлага Красимир Петров. За ръководител на ДКЕВР се предлага Иванка Диловска, на НАП - Росен Бъчваров, а на НЗОК - Нели Нешева.

По публикацията работи: Цв.Стоянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна