Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български граждани са блокирани от лошото време на магистрала в Унгария

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Няколко групи български граждани са блокирани от лошото време на международна магистрала в Унгария. Българското посолство в Будапеща поддържа връзка с тях. Снежна буря принуди хиляди хора да прекарат нощта в автомобилите си на унгарската магистрала между Будапеща и Виена. В момента участък от международния път остава затворен.

В Унгария е обявен червен код за обилен снеговалеж, придружен от силен вятър, заледени и хлъзгави пътища.

За "Хоризонт" един от пътуващите, Здравко Ангелов, съобщи, че автобусът им е бил отклонен от магистралата още в полунощ.

В 3 часа през нощта опашка на аутобана посока Будапеща при град Гьор отбива движението и вкарва част от автобусите в град Гьор като информацията е, че едва утре ще бъде пуснато движението. Има снеговалеж, силен вятър, обърнати камиони. От посолството казаха, че ще ни съдействат на 100%, че има от местната "Гражданска защита" хора, които са тръгнали за бедстващите коли да се носи храна и вода. Има и други, които са над 30 автомобила български, които са се обадили в посолството доколкото разбрах. Чакаме да се отвори движението, за момента няма никакви резултати, лошото е, че никой не дава никаква информация кога и в каква посока ще може да се тръгне, разказа Ангелов.

Във връзка с тежката пътна обстановка в Западна Европа, Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да предприемат пътувания само при крайна необходимост.

По публикацията работи: Никола Миладинов;Надежда Богоявленска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна