Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на образованието разговаря с ректорите за таксите през следващата година

Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието проф. Николай Милошев ще разговаря с ректорите да не вдигат таксите за обучение през следващата учебна година.

До края на седмицата проф. Милошев ще се срещне с ректорите:

Ще разбера техните причини за исканите увеличения, затова докъде биха могли да отстъпят. Много ми се иска ако можем тази година да оставим положението от миналата, разбира се, трябва с тях да се консултирам дали това е възможно.

Всички проекти от последната сесия на Фонд "Научни изследвания" трябва да минат на повторна проверка, смята министър Милошев:

Класираните, които са класирани и при втората проверка, да продължат с изпълнението си. Тези, които не са класирани при първото оценяване, при второто оценяване се окажат класирани, за тях министерството се наема да намери средства, за да бъдат те успешни. Тези, които отпаднат при второто класиране, ще търсим начин да възстановим средствата като съм готов да стигнем и до състояние да предадем на съдебните органи документацията.

Министър Милошев каза, че държи на прецизното протичане на матурите:

Неволно станах миналата година съпричастен към проблема в Перник, когато заради земетресението на децата им се наложи и тези, които бяха останали да пишат, след като са преживели земетресението. Някои от тях пък напуснаха сградата и бяха чисто по технически причини дисквалифицирани, това до някаква степен мина през сърцето ми, защото си представих, ако моето дете беше там, как щях да се чувствам. Не искам такова нещо да се повтаря никъде.

По публикацията работи: Александра Михайлова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна