Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движение "Орлов мост" обсъжда стратегията си в "Арена Армеец"

Снимка: БГНЕС

Привърженици на създаденото след протестите гражданско движение "Орлов мост" се събраха в зала "Арена Армеец" в столицата за определяне поведението на организацията в следващите седмици.

Сметката ми е открита, проверете я - така Христо Стоичков, провъзгласен преди два дни за лице на движението, отговори дали бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров финансира събирането. Стоичков заяви, че няма да влиза в парламента и няма да прави партия и посочи, че студентите са спечелили доверието му защото искат да се учат, да се развиват в България и да гледат хората в очите.

Председателят на националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев обяви, че организациите, членуващи в гражданското движение "Орлов мост" ще номинират кандидати за участие във властта в специална стартираща днес онлайн платформа. Решението дали да подадат документи за участие в изборите ще бъде взето ден преди изтичането на срока, в който това може да се случи - на 26 март. Тогава студентите, останалите организации, членуващи в движение "Орлов мост" ще се срещнат с експерти, с които заедно да решат има ли друга различна от участие в парламента възможност за участие във властта.

Участниците в срещата в зала "Арена Армеец" изглеждат разнородни по интереси и възраст и далеч не преобладават тези в студентска възраст. Пред залата има паркирани над 25 автобуса от страната, голяма част от тях са с регистрация от Монтана. Ангел Георгиев обясни, че транспортът от страната е бил организиран от структурите на студентските съвети, за да се подпомогнат желаещите да се включат в тази среща. Организациите, които, по думите на Георгиев подкрепят днешното събитие са организация на спортистите, организация на интелектуалците и организация на бакалаврите във фармацията.

По публикацията работи: Надежда Цекулова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна