Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Софийска вода" продължава да иска увеличение на цената на водата

Снимка: ЕПА / БГНЕС

От "Софийска вода" продължават да настояват за увеличение на цената на водата с 14 процента. Председателят на съвета на директорите Етиен Пети изчисли, че средната сметка за вода в столицата се равнява на 2 кг свинско месо.

От "Софийска вода" обясниха, че искат увеличение на цената на услугата, за да могат да обезпечат планираните инвестиции в мрежата и да подобрят качеството на услугата.

Месечната сметка за вода се равнява горе-долу на два килограма средна цена на свинско месо или четири големи сандвича, смята Пети.

Отново според изчисленията на Пети средната сметка за вода в столицата е два пъти по-ниска от тази за мобилен телефон и десет пъти по-малка от фактурата за парно, а цената на услугата в София е с около 30 на сто по-ниска от средната за страната. Ако "Софийска вода" бъде върната в ръцете на общината, това би означавало бедствие, каза още Пети и увери, че би могъл да направи "Топлофикация"-София за две години толкова ефективна, колкото е "Софийска вода". Върху дружеството не е оказван политически натиск да се оттегли от България, коментира още той.

Даже мога да споделя, че предишният премиер беше много доволен от това, че  дойде през 2010 година, но за съжаление нямахме толкова добра комуникация. Той не бе толкова добре с езиците, за да можем да комуникираме свободно, обясни Пети.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Андрей Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна