Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи се срещнаха с министъра на икономиката

Снимка: БГНЕС

Група протестиращи се срещнаха с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев с настояване да бъдат разсекретени договорите в сектор "Енергетика". Това според представителят на Янко Петров ще докаже, дали наистина служебният кабинет е независим.

Петров твърди, че член 220 от Наказателния кодекс позволява договорите да бъдат обявени за нищожни, ако са в разрез с интересите на обществото и са довели до оскъпяване цената на електроенергията.

Министър Асен Василев пое ангажимент след приключване на международния одит в сектор Енергетика, който ще започне до седмица, да обсъди с участниците в Обществения съвет договорите с "Марица-изток" 1 и 3 и електроразпределителните дружества.

Василев подчерта, че министерството е изпратило до всички компании, където има търговска тайна искане да премахнат тези клаузи, за да могат договорите да бъдат отворени. В момента, в който юристите на министерството преценят, че има причина да се сезира прокуратурата, това ще стане, каза икономическият министър. Той подчерта, че трябва да има достатъчно доказателства за нарушения.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна