Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три села в община Стралджа ще имат светодиодно улично осветление

Главните улици на три села в ямболската община Стралджа ще бъдат осветени със светодиоди. Обновяването на уличното осветление е по проект за трансгранично сътрудничество с Турция на стойност 675 хиляди евро.

В трите най-големи села на община Стралджа уличното осветление на главните улици ще бъде сменено с икономични светодиодни лампи, стана ясно при стартирането на проекта по трансгранично сътрудничество между общините Стралджа и Кавакли. Освен в селата Зимница, Воденичане и Лозенец ще бъде обновено и уличното осветление на централната част на Стралджа.

Финансирането за община Стралджа е 392 хил. евро и с тях ще се осигури монтажа на 295 лампи. В Кавакли съответно се предвижда осветление със 115 лампи на 1500 м по протежение на местната река и още толкова по улица към студентски общежития.

Осветителните тела ще са с много висока мощност и максимално разпръскваща светлина, като електрозахранването ще става с фотоволтаични платна. Очаква се с осъществяването на проекта и сметките на община Стралджа за ток да бъдат намалени.

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна