Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълчев: "България на гражданите" не е проект за неосъществени амбиции

Даниел Вълчев
Снимка: БГНЕС

След Сливен, и в Пловдив членове на партията на Меглена Кунева оттеглиха доверието си от партията.

Подменя се истината, аз не съм имала претенции да бъда кандидат за депутат, каза в предаването "12+3" Дани Каназирева, бивш областен координатор на Движение "България на гражданите" в Пловдив.

Драмата е в принципа, по който се подхожда към гражданите, които трябваше да бъдат гръбнакът на тази организация. Тяхното мнение не беше зачетено по никакъв начин. Това е болезнено рухналият мит, че "България на гражданите" е на гражданите. Не знам как 900 човека от областта са кариеристи. Никакви обещания аз не съм искала. Задайте въпроса дали аз, или някой от структурите е отишъл да иска място в листите. Кариеризъм и драма за постове няма, има борба за отстояване на правото - мнението на гражданите да се чуе. Порочният начин на подреждане на листите в кабинетите не е честен. От 1130 членове в областта, напускат 823-ма. Сигнали за недоволство има от цялата страна, каза Каназирева. 

Даниел Вълчев, заместник-председател на партията и член на Националния съвет на Движение "България на гражданите", обясни, че всеки, който не намира протвърждение на собствените си планове, е свободен да напусне.

Това не е проект, с който неосъществени лични амбиции ще бъдат удовлетворявани и неясни икономически интереси ще бъдат допускани. Една голяма част от хората, които са водачи на листи, са от регионите, каза Вълчев и даде пример със себе си. Аз съм от Варна и водя листата във Варна. Има и изключения, но това е нормално.

Има и недоволни хора. Два са случаите - единият е в Сливен, другият е в Пловдив-област. Тези хора поставиха ултимативни искания към Националния съвет, но ние не се подадохме. Така ще бъде и в бъдеще. Листите ще бъдат готови и обявени в петък. Не бих коментирал всяка глупост, която някой каже - така Вълчев отговори на въпроса защо някои от недоволните наричат партията "схема". 

Чуйте мненията в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна