Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват "Винария" в Пловдивския панаир

Снимка: БТА

От днес до 6-и април в Пловдивския панаир ще се проведе Международната изложба за лозарство и винарство "Винария". Участниците тази година са от 13 държави. На победителите в конкурса за най-добри вина и спиртни напитки ще бъдат връчени наградите "Златен Ритон".

Според председателя на Националната лозаро-винарска камара проф. Пламен Моллов на тазгодишната "Винария" ясно се забелязва стремежът на производителите към уникалност. Не са малко избите, които се представят освен с традиционните вина и с такива, за направата на които са използвани нови екзотични сортове грозде или пък са добавени аромати и вкусове на подправки, билки и плодове.

Открити дегустации на наградените напитки подготвя за посетителите Националната лозаро-винарска камара, която е съорганизатор на изложението. Гостите могат да дадат своите оценки за червени, бели и розови вина в рамките на конкурса "Изборът на потребителя".

На "Винария" ще бъдат показани също модерни технологии, техника, оборудване, материали и услуги за лозарството и винарството.

Съпътстващо е изложението на хранителната индустрия, а паралелно ще се състои и изложбата на хотелиерско, ресторантьорско и търговско оборудване.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна