Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заподозрените атентатори от Бостън са братя и са живели в САЩ поне 1 година

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Извършителите на атентата по време на маратона в Бостън са от руски регион близо до Чечения. Те са братя и са живели в САЩ поне 1 година.

Часове, след като ФБР разпространи снимки на заподозрените за експлозиите в Бостън, които убиха трима и раниха над сто души, органите на реда установиха контакт с две от търсените лица пред малък супермаркет. И двамата заподозрени са с фамилия Царнаев и са от Чечения. Те притежават шофьорски книжки от Масачузетс.

За Ен Би Си Нюз служител на реда заяви, че лицата са в Америка от година, имат военен опит и са изключително опасни. Единият беше убит снощи, преди това той успял да убие полицай и да открадне автомобил. След престрелката той почина в болницата от раните си. По-рано е имал окачени експлозиви около своето тяло.

Вторият заподозрян, с бялата шапка от снимките, 19-годишният Джохар Царнаев, е успял да избяга. Драмата се разиграла в квартала на Бостън Уотъртаун. Полицията предупреди хората да стоят по домовете си и да отварят само ако са сигурни, че на вратата е служител на органите на реда.

Градският транспорт в Уотъртаун е спрян, в момента е отцепен огромен район в квартала и органите на реда претърсват всяка къща. 

Информация на Младен Петков, САЩ

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна