Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоний Гълъбов: Партиите не желаят висока избирателна активност

Снимка: Архив

Социологът Антоний Гълъбов коментира в предаването "Преди всички" скандала с подслушванията: Без всякакво съмнение става дума за кампания, става дума за усилия да бъде създадена атмосфера в страната. Има достатъчно ясни говорители на тази теза, има достатъчно ясни технолози, които обикновено работят по този начин.

Има очакване това да скандализира обществото, да доведе до рязка промяна в очакванията за изборните резултати. Аз не смятам, че това ще се случи. Няма да доведе до очакваното пренареждане. Това са избори за трето място, това не са избори за първа или втора политическа сила.

Българските политически партии не желаят по-висока избирателна активност, подчерта доц. Гълъбов.

Социологът Юрий Асланов съобщи, че има отлив на избиратели: Скандалът влияе на активността. Твърдите избиратели остават. Увеличава се шансът на малките партии.

Нашите данни регистрират интензивен отлив на подкрепа на политическа партия ГЕРБ. Разликата с БСП е между 3 и 4 пункта, без да е разширена подкрепата за БСП. Очакваме към момента на изборите стойностите да се изравнят. Това ще затрудни съобщенията за победителя още в изборния ден. Ако дистанцията във времето беше по-голяма - със сигурност ГЕРБ щеше да загуби.

Целите разговори на Таня Милушева със социолозите Антоний Гълъбов и Юрий Асланов можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна