Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж се самозапали пред очите на жена си

Снимка: БГНЕС

48-годишен мъж от Смолян се самозапали пред очите на жена си, с която е в развод. Мъжът е в критично състояние с 85 процента изгаряния. Това съобщиха от Клиниката по изгаряне на пловдивската болница "Свети Георги". Освен тежките травми, пациентът има и затруднено дишане заради вдишаните токсични газове и това е наложило включване на апаратна вентилация. 

По-рано днес директорът на Областната дирекция на МВР комисар Кирил Хаджихристев обясни:

Залива се с бензин, запалва се, излиза от офиса, пресича улицата, продължава да бяга още около 50 метра, където пада пред едни гаражи и там хора от квартала с пожарогасители го загасят. Около 70% е изгарянето - трета степен, тежко му е състоянието. В момента е в интензивното отделение на Смолянската болница. Искам да подчертая, че става въпрос точно за личните взаимоотношения в едно семейство.

Свидетелите на самозапалването на 48-годишния мъж в Смолян днес, могат да се обърнат към Центъра по психично здраве в града за психологическа подкрепа. Това съобщиха за "Хоризонт" от здравното министерство.

Tова са част от мерките, които ведомството разпореди на регионалните центрове по здравеопазване за оказване на помощ на близки на хора, правили опит за самоубийство и на свидетели на самоубийствен акт.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна