Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханес Свобода нарече "грозни лъжи" твърденията на Цветанов, че Станишев си е купил президентския пост в ПЕС

Ханес Свобода
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Председателят на групата на социалистите в Европарламента Ханес Свобода определи като "грозни лъжи с предизборна цел" твърденията на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че Сергей Станишев си е купил поста "президент на ПЕС" с възлагането на обществената поръчка за новите български документи за самоличност на фирма, свързана със съпругата му.

Свобода заяви за БНР, че съпругата му и днес работи на управленска позиция в "Сименс", че фирмата е печелила обществени поръчки в редица европейски страни и че за тази в България не е упражнявано никакво влияние от никого.

Австрийският евродепутат нарече лъжа и думите на Цветанов, че той е лансирал Станишев за лидерския пост, като подчерта, че номинацията е била направена от тогавашния председател на партията на европейските социалисти - датчанина Пол Нируп Расмусен, по време на среща, в която самият Свобода не е участвал.

Никой в Европа не може да си купи подобен пост, Станишев беше избран на редовен конгрес с над 90 на сто от гласовете, припомни Ханес Свобода.

По публикацията работи: Диана Чепишева - кор. на БНР в Брюксел
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна