Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявена е нова процедура за приватизация на ВМЗ-Сопот

Снимка: Анастасия Бакалска

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви нова процедура за продажбата на 100% от капитала на ВМЗ-Сопот.

Конкурсната документация може да се закупува до 40-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Информационният меморандум ще бъде предоставен на кандидати, закупили конкурсна документация, подписали декларация за неразгласяване на информация и които отговарят на предварителни квалификационни изисквания:

За стратегически инвеститор - изискването е да осъществява производство на отбранителна продукция, да има сертифицирана система за управление на качеството по ISO, да има права за извършване на самостоятелна дейност с износ, внос и трансфер на оръжие и приходи от продажби, не по-малко от 60 милиона лева общо за последните 3 финансови години.

Ако кандидат-купувачът е консорциум, трябва да е юридическо лице - обединение между стратегически инвеститор и други лица, като стратегическият инвеститор трябва да притежава минимум 70% от капитала на консорциума и да упражнява контрол, да е получил разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво "Секретно".

Право да получат сертификат за регистрация имат само онези, които отговарят или на предварителните квалификационни изисквания за стратегически инвеститор, или на условията за консорциум.

Срокът за подаване на обвързващи оферти този път е шест месеца от датата на обнародване на решението в Държавен вестник, а депозитът за участие е в размер на 1 милион лева.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна