Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново беше отложено делото срещу кмета на Ямбол

Снимка: БГНЕС

За пореден път Ямболският окръжен съд отложи делото срещу кмета на града Георги Славов. Той е обвинен в ощетяване на общинския бюджет и нарушения при събарянето на блок 20 в жилищния комплекс "Райна Княгиня".

Обвинението е за нанесена щета на общинския бюджет в размер на 290 000 лева. На толкова са оценени строителните отпадъци от съборения през 2010-а година блок 20, в който живееха незаконно над 2000 роми. Блокът беше съборен след заповед на кмета на общината, тъй като представляваше опасност за хората в него.

След спечелване на обществена поръчка от 103 000 лева съоръжението беше премахнато от смолянска фирма. В подписания между фирмата и общината договор се казва, че строителните отпадъци от блока трябва да се депонират и да останат под общинско разпореждане. Отпадъците обаче са предадени на пунктове за вторични суровини и според оценката са стрували 290 000 лева, като парите са взети от смолянската фирма.

На днешното заседание бяха разпитани още трима свидетели. От прокуратурата поискаха в съдебно заседание на дадат показания и останалите участници в обществената поръчка. Делото е отложено за 17-и и 18-и юни.

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна