Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама международни наблюдатели разпитвани от полицията в Сливен

Снимка: Архив

Двама международни наблюдатели на Партията на европейските социалисти са били задържани и разпитвани от полицаи в учителската стая в Шесто основно училище в Сливен в изборния ден. От ръководството на БСП в Сливен разказаха за подадени от тях сигнали и за купуване на гласове, оставени без отговор от МВР и районната избирателна комисия.

Куриозно задържане на международните наблюдатели Джонатан Милец и Саид Кохаи от полицията е извършено в училището, в което гласуват от ромския квартал "Надежда". Според източници от щаба на БСП целта е била сплашване:

Задържани по анонимен сигнал на тел. 112, че в очилата на единия има скрита камера. В момента, в който ги заварихме в стаята, където се помещават полицаите през изборния ден, те бяха подложени на разпит.

От областната полиция заявиха, че лицата били поканени да се легитимират, след което си тръгнали.

Избраният за депутат Деян Дечев каза, че е оставен без отговор негов сигнал до РИК и МВР за купуване на гласове в същото училище:

В района на Шесто основно училище имаше изключително сериозно струпване на хора, полиция, съмнителни бусове. По наш сигнал беше задържан червен микробус, в който бяха намерени пачки по 20 лева. Не знам по-нататък какво се е случило с този микробус.

По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна