Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен мач "Благодарим ти, Стан!" играха на Националния стадион

Снимка: БГНЕС

Състав от легенди на българския футбол победи с 4:2 ветераните на "Астън Вила" в благотворителния шоу-мач "Благодарим ти, Стан!" пред около 10 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски". Два гола за българския тим вкара Димитър Бербатов, а по веднъж се разписаха Мартин Петров и Петър Михтарски.

За съжаление самият Стилиян Петров не присъства на този мач заради лекарска забрана, но поздрави зрителите и част от бившите си съотборници в специално видеообръщение. От него стана ясно, че той ще организира и финансира фондация, която ще помага на болни от левкемия деца в България. Точно в 19-ата минута всички присъстващи на стадиона станаха на крака и ръкопляскаха в чест на Стилиян Петров.

Един от най-близките на Стилиян - не само на терена, но и в живота - Димитър Бербатов, поздрави Стилиян Петров и си пожела той и колегите му да се събират и по добри поводи:

Важното е, че той е един борец, показал го е, продължава да го показва, а и това, че го подкрепяме – той го знае много добре. Хубаво е, че с този мач, с този пример, който дадохме – нека се подкрепяме повече. Такъв е моментът на Стилиян, по-тежък, но в добро или в лошо би трябвало всички да се подкрепяме.

Уважението си към бившия капитан на националния ни отбор кратко, но съдържателно, изрази и легендата на българския футбол Христо Стоичков:

За Стилиян каквото и да кажем, ще бъде малко.

Преди благотворителната проява двама от приятелите на Стилиян Петров - Тодор Кючуков и Христо Йовов казаха:

Въпреки успехите, които постигна като футболист, като професионален спортист, до ден днешен си остава същият така лъчезарен човек, усмихнат, готов на всеки да откликне и да помогне, ако може, с каквото може. Надявам се да се пребори с това неприятно заболяване и му пожелавам най-искрено отново да бъде здрав, да се радва на живота. Ако Стилиян е решил да отвори нова страница в своя живот като треньор и натам е насочил своите мисли и усилия да се развива, мисля, че той ще има голям успех.

Въпросът е да се съберат достатъчно много пари, за да се помогне за тази инициатива, която е поета. Смятам, че с достатъчно добри треньори работи и е попил добрите им страни, така че със сигурност с опита, който е натрупал, ще гради една успешна кариера занапред
.

Събраните приходи от срещата ще бъдат дарени на Министерството на здравеопазването и ще се използват в борбата с левкемията.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна