Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивша касиерка на банка е обвинена за присвояване на голяма сума

Снимка: Архив

Бивша касиерка от Банка ДСК в Хисар е обвинена за присвояването на голяма сума пари в периода от 2004-2009 година. Обвинителният акт срещу Мария Димитрова е внесен вече в съда от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Първият документиран случай от сложната престъпна схема, чрез която Мария Димитрова е присвоявала пари, е от 12 август 2004 г . Тогава тя е отклонила 45 хиляди лева в качеството си на специалист в сектора "Банкови операци" и главен касиер в клона на ДСК в Хисар.

След това, до разкриването й през 2009 година, Димитрова е присвоила почти 200 000 лева чрез различни документни престъпления. Отделно банковата касиерка е принуждавала кредитоискатели да подписват неистински документи, вършела е и редица други измами, от което също се е облагодетелствала финансово, твърди Окръжна прокуратура.

Ако вината й бъде доказана в съда, тя може да получи наказание от три до петнадесет години затвор, плюс забрана да упражнява професията си. Освен това съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото й имущество.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор на БНР в Пловдив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна