Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян започва ремонт на основните улици в града и общинската пътна мрежа

Снимка: Архив

Община Троян започва рехабилитацията на основните улици в града и общинската пътна мрежа. В ремонтите ще бъдат вложени над 1 милион лева, от които 850 хиляди са целеви от републиканския бюджет, а останалите 235 хиляди са собствени средства.

Ще бъдат ремонтирани основно 3 км улици и 5 км общинска пътна мрежа. Днес започва рехабилитацията на централната улица в Троян, която ще бъде изцяло асфалтирана. Кметът Донка Михайлова призова жителите на града за разбиране и търпение като заяви, че са проведени разговори със собственици на частни домове и магазини, които са уведомени за започващите ремонти:

На първо място започваме рехабилитация на водопроводната мрежа. Големият проблем при рехабилитацията на ВиК-мрежата е слягането на изкопите.

Затова общината е взела решение ремонтите да се извършват поетапно с частично асфалтиране, а през есента ще бъде положен основният слой асфалт:

Правим това, защото в противен случай ще оставим града през следващите няколко месеца в прах и кал. Опитахме се да създадем начин на организация, който няма да затрудни гражданите. Беше крайно време тази толкова кърпена главна улица да й търсим цялостен ремонт, защото не ни прилича като град, туристически най-оживената част от града да бъде в състоянието, в което е в момента.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна