Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Пушков: Барак Обама поема по пътя на Джордж Буш

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Оказването на военна помощ на сирийската опозиция води към прякото въвличане на САЩ в сирийския конфликт. Това заяви в Москва председателят на комитета за външна политика в руската Дума Алексей Пушков.

Според Алексей Пушков американските доставки на оръжия за сирийските опозиционни формирования няма да доведат до радикална промяна в съотношението на силите в сирийския конфликт. Според него в последно време везните в това противопоставяне се накланят в полза на президента Башар Асад. Ако сирийската опозиция не успее да нанесе решаващ удар срещу властите в Дамаск, то тогава правителството на САЩ ще поеме по пътя на ескалацията на военното участие в конфликта, прогнозира руският депутат.

Шефът на парламентарния комитет за външна политика заяви още, че информациите за използването на химически оръжия от силите на сирийския президент срещу бунтовниците са изфабрикувани по начина, по който бяха фалшифицирани сведенията за наличие на оръжия за масово унищожение в Ирак. По този начин Барак Обама поема по пътя на Джордж Буш, посочва Алексей Пушков.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна