Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Муса Палев влезе с полиция в сградата на Областната управа в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Въпреки протестите в Благоевград новоназначеният областен управител Муса Палев влезе в сградата на Областната администрация, предаде репортерът Донка Найденова.

След кратно стълкновение пред Областната администрация, благодарение на намесата на полицията, Муса Палев зае работното си място. Протестът пред сградата продължава.

Палев прие документите от изпълняващия длъжността областен управител Бисер Михайлов.  Той коментира начина, по който беше посрещнат така:

Изключително ми е неприятно от всичко това, което се случва, защото не виждам каква е моята вина. Тежко ми е, болно ми е след толкова години демокрация да се случват такива неща. Единственото, в което ме обвиняват е моята етническа принадлежност. И обидните квалификации, които чувам вчера не са приятни, защото това е висша форма на дискриминация. Поел съм отговорността, каквото зависи от мен ще направя. Нямам намерение да се отказвам, защото аз съм поел отговорността пред правителството на Република България и лично пред г-н Орешарски, така че правителството на България и г-н Орешарски са хората, които могат да ме оттеглят.

В 19 ч. днес ВМРО и представители на други формирования ще вземат участие в мирно протестно шествие по централните улици на Благоевград.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна