Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават протестите в Пловдив и Благоевград срещу новите областни управители

Снимка: БГНЕС


Протестиращите срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител на Пловдив блокираха за кратко тази сутрин движението по булеварда, който се намира до сградата на областната администрация.
Блокадата на натовареното кръстовище на булевардите „6-и септември” и „Васил Априлов” продължи по-малко от 10 минути, съобщи кореспондентът на БНР в Пловдив Кремена Данева. След като бяха приканени да се оттеглят от охраняващите полицаи с аргумента, че в този час трафикът е много интензивен, протестиращите се отправиха към сградата на областната управа със скандирания „Оставка” и „ДПС вън”. Техните аргументи са, че не приемат пловдивския областен управител да бъде издигнат от ДПС. Самият Венцислав Каймаканов отрича това и твърди, че е номинация на премиера Орешарски. Протестиращите коментират, че дори и да бъдат поканени на среща при областния управител, няма да разговарят с него, защото искат оттеглянето му. 

И в Благоевград продължава протестът срещу назначаването на Муса Палев за областен управител. Лалка Радкова от Радио Благоевград информира че, протестиращи и граждани с националния трикольор и знамена на ВМРО са пред сградата на областната адмиистрация. Според Людмила Манова, ръководител на Гражданско сдружение „Сила”, Муса Палев е освободен от длъжност след среща снощи с премиера Пламен Орешарски. До този момент информацията не е потвърдена официално. Над 1000 граждани за по-малко от 24 часа се подписаха под петицията срещу назначаването на Палев за областен управител. Протестът в Благоевград преминава при засилено полицейско присъствие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна