Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Муса Палев отрече информацията за освобождаването му от длъжност

Трети ден продължават протестите пред Областната управа в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Трети ден продължават протестите пред Областната управа в Благоевград против назначаването на Муса Палев за областен управител.

Информацията от тази сутрин, че назначеният за областен управител Муса Палев е освободен от длъжност, след среща снощи с министър председателя Пламен Орешарски, се носеше от уста на уста. Това огласи пред насъбралото се множество председателят на Гражданско сдружение "Сила" в Благоевград Людмила Манова, както и граждани, според които интернет сайтове са публикували такава информация. По-късно обаче стана ясно, че няма официална информация за освобождаването на Палев от поста областен управител. Самият той отрече тази информация.

Палев има покана за среща в някои общини, предстои откриването на спортна зала в село Краище, община Белица:

Пътувам, имам в няколко общини, така, покани от някои. Има, примерно, едно много сериозно съоръжение в Краище, община Белица, много голям обект, една спортна зала.

И в момента пред сградата на областната администрация има протестиращи, които са изградили палатков лагер и не приемат назначаването му за управител на Пиринско. Лидерът на общинското ръководство на ВМРО Георги Васев съобщи пред протестиращи и журналисти, че на свиканата днес сесия на общинския съвет ще внесе декларация за освобождаването на Палев от поста. Васев уточни, че над 1000 души са се подписали в петицията, инициирана от ВМРО, за отстраняването на Муса Палев от длъжността.

По публикацията работи: Лалка Радкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна