Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков напусна заседанието на КСНС

Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Той направи това още преди да бъде изчерпана първата точка от дневния ред - за политическата криза в страната и мерките за нейното преодоляване. Миков обяви:

Големият въпрос, който днес стои, е всеки да има своята отговорност за функционирането на институциите. Деструкцията, деструктивното поведение във всяка една институция ще води до все повече демокрация по улиците и площадите на България. Така решенията не винаги са най-добри.

Министърът на финансите Петър Чобанов е докладвал, че обстановката в страната може да попречи да се реализира програмата на правителството, особено ако парламентът не работи:

Опасенията ми са, че трябва работещ парламент, трябва работещ парламент, който да предприеме и подкрепи необходимите мерки в икономическата и социалната сфера, за да можем да продължим нормално напред да се развиваме. Иначе рискуваме да изпаднем в безтегловност, която няма да доведе до нищо добро, нито за икономическия, нито за социалния живот. Значи да не смесваме понятията, парламентът има възможност да работи, докато мнозинството, парламентът, има воля да работи.

По-рано от "Дондуков" 2 си тръгна и премиерът Орешарски. 

Нямам изявление. Обсъжда се политическата обстановка. Нямам коментар, тъй като дебатът не е приключил.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна