Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът свиква извънредно Консултативния съвет за национална сигурност

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. По право в Съвета участват председателите на парламентарно представените партии, ръководителите на силовите ведомства и специалните служби. В началото на седмицата президентът обяви, че освен предварително обявената тема за реформите в сектора "Сигурност" на заседанието ще бъде обсъдена и политическата криза в страната след оттегленото вече назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Президентът очакава от участниците адекватни мерки във връзка с политическата криза.  

Това означава, че ще дебатираме не само по реформите в сектор „Сигурност”, назначенията и начина, по който ще бъдат направени, но ще обсъдим генерално  ситуацията в България и какви са адекватните мерки за излизане от кризата. Очаквам от парламентарно представените политически сили да се консолидират и да дойдат с ясни позиции в президентството – ще има ли оставки и на кого или няма да има. Оттук нататък какво ще се прави в парламента, кои са приоритетите, кои са законите? Хората казаха много ясно: искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат и да не ни лъжат. Толкова е просто, заяви Росен Плевнелиев. 

Очаква се на заседанието на КСНС да присъстват главният прокурор, министърът на вътрешните работи, шефовете на специалните служби.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна