Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотограф също започна гладна стачка с искане за оставка на кабинета

Снимка: Венета Николова

Още един творец обяви гладна стачка с искане за оставка на кабинета "Орешарски". От тази сутрин фотографът Николай Генов се присъедини към решението на Едвин Сугарев, като избра крайната форма на граждански протест срещу случващото се в страната. Няма какво да губя, след като децата ми напуснаха България - казва творецът в отворено писмо и излага още аргументи:

На мен ми дойде до гуша това, което се случва в тази страна от 23 години. Това са непрекъснати манипулации, на които сме свидетели и които съпътстват живота ни, и просто реших да сложа за себе си край на това нещо. Виждаме, че всичко е една поредица от гаф след гаф. Какъв парламент трябва да има, в който се допуска Волен Сидеров да влиза с пистолет. От кого се пази  - отвън от народната любов, или вътре от колегите си, и какви са пък тези хора, които могат да го изберат за блюстител на парламентарната етика. Просто се задъхвам от ужас като говоря тези работи.

Николай Генов обяснява, че гладната стачка не е толкова сериозно здравословно предизвикателство за него:

Не, не е толкова проблем. Вижте, аз мисля, че е по-важното духът или достойнството на човека да са здрави, а после ще остане време да се храним до насита. Човек не живее само с хляб, а и със словото Божие. Просто аз на хляба сложих точка до определен момент, не знам колко време ще трае.



По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна