Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката след дъждовете в Силистренско постепенно се нормализира

Снимка: БТА
Обстановката след проливните дъждове в Силистренска област постепенно се нормализира. В най-пострадалия от наводненията град Главиница късно снощи са отводнени всички пострадали къщи.

Комисия от общината днес ще обходи всички пострадали от наводнението къщи, за да опише щетите, съобщи за "Хоризонт" кметът Хюсеин Хамди. Водата вече е започнала да се оттегля и хората се опитват да подреждат и подсушават домовете и дворовете си. Пострадалите имат нужда от завивки, постелки и хранителни продукти, тъй като всичките им запаси са унищожени, каза кметът. 4 къщи в района са застрашени от срутване и се налага семействата да бъдат преместени в общински имот. Кметът съобщи още, че започва дезинфекциране на района и прибиране на мъртвите животни и птици с цел да се предотврати разпространението на зарази.

Очаква се в Главиница да пристигне екип на БЧК, който ще подпомага пострадалите. Междувременно продължават отводняването на мазето в сградата на Общинската администрация, където канализацията връща отпадни води.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна