Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленчукопроизводители отново протестират на главен път Е-79

Снимка: БГНЕС

Земеделските производители от района на Сандански и Петрич настояват за изплащане на обезщетения, тъй като цената на доматите вече се е сринала на 0,20 лева за килограм и загубите са големи.

Заради огромното количество на вносна продукция нашата изобщо не може да се реализира на пазара, категорични са производителите. В тази връзка представители на протестиращите са връчили протестна декларация в земеделското министерство, парламента и президентството.

Зеленчукопроизводителите са се срещнали и с министъра на земеделието. Пред него протестиращите са изложили своите проблеми, касаещи ниските цени и нерегламентирания според тях внос на зеленчуци от Турция, Македония и Албания. От министерството са обещали да засилят контрола върху вноса на зеленчуци. Според зеленчукопроизводителите такава кампания трябва да се прави целогодишно.

В 13 часа недоволните се събраха на главен път Е-79 край Сандански, за да изразят своя протест срещу ниските изкупни цени на продукцията им.

Зеленчукопроизводителите няма да изхвърлят домати на пътя, а ще ги дарят на социални заведения в Струмяни, заяви един от организаторите Кирил Писков.

По публикацията работи: Мариана Попова - радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна