Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Икономист": Премиерът Орешарски изглежда върви в обратната посока

Снимка: БГНЕС

Повечето от българите изглеждат ядосани на цялата политическа класа, включително на дискредитираната дясноцентристка партия ГЕРБ и на днешния воден от социалисти кабинет. Нови избори няма да решат този проблем, пише "Икономист" в анализ на протестите в България.

Според британския седмичник "най-голямата надежда на страната е правителство от технократи, което да реформира съдебната система, да промени избирателния кодекс, да се бори с организираната престъпност и корупцията и да сложи край на непрозрачните действия на правителството, така че млади, неопетнени и талантливи хора да бъдат привлечени в политиката".

Премиерът Орешарски изглежда върви в обратната посока. Той трябваше да уволни новия си заместник-вътрешен министър часове след назначението му заради предполагаеми минали връзки с организираната престъпност и да оттегли министерската номинация на Калин Тихолов заради участието на Тихолов в скандален строеж, отбелязва "Икономист" и цитира анкети, според които 80 на сто от българите подкрепят протестите, а две трети от протестиращите твърдят, че ще излизат на улицата всеки ден, докато правителството падне.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна