Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на Варна Иван Портних обеща бързо решаване на натрупаните проблеми

Снимка: БГНЕС

Иван Портних положи клетва като кмет на Варна на тържествено заседание на Общинския съвет. По време на церемонията той заяви, че никога няма да забрави, че варненци са неговите работодатели и ще работи с фокус върху икономиката, за да може Варна отново да стане най-доброто място за живеене.

Иван Портних каза още, че е убеден, че ще има конструктивен диалог с правителството, защото в него има двама министри, които са варненци, а и премиерът е избран от Варна. Обещавам много работа за града, посочи кметът:

Градът се нуждае от едно по-динамично развитие, от активна работа по линия на европейските проекти, това ще донесе качествената промяна във Варна. Напластени са много проблеми, част от тях дългогодишни, още от първия ден ще фокусирам всички свои усилия в посока бързото разрешаване на това, което се е натрупало и, разбира се, полагане на пътя за развитието на града напред.

Според новия кмет на Варна важен е икономическият фокус на усилията за развитието на града:

Единственият критерий за взимане на решения от моя страна ще бъде наистина чисто икономическият. Варна трябва да започне да се развива в посока на добавена стойност, да не сме само в сферата на услугите, да не сме само в сферата на лобистиката. Това, което води до реалното икономическо съживяване, това, което води до реалното подобряване на живота на хората, нарастването на доходите, създаването на работни места е именно фокусът върху добавената стойност.

Портних получи от граждански организации бяла книга за Морската градина и каза, че веднага ще издаде заповед да не се допускат автомобили в парка, каквито не е виждал в нито един европейски град. Освен това ще работи в открит диалог с гражданите на Варна, приемните му дни ще бъдат ежеседмични. Новият кмет ще свика първото съвещание по проблема с безводието в квартал "Аспарухово", където преди няколко дни имаше протест.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна