Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От утре се прекратява гладната стачка на Едвин Сугарев

Снимка: БГНЕС

От утре се прекратява гладната стачка на Едвин Сугарев. Той ще бъде захранен венозно, съобщи съпругата му д-р Мария Арсениева с уточнение, че състоянието му не е добро. Самият Сугарев е апелирал фотографът Николай Генов да спре да гладува и децата му също да не се присъединяват към гладната стачка.

Мария Арсениева обясни какво е състоянието на Едвин Сугарев. "В момента се опитват да възстановят електролитният баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток."

Тази сутрин четири от децата на Едвин Сугарев обявиха, че започват гладна стачка срещу кабинета Орешарски. Ето какво казва Тея Сугарева от името на децата му: "По негов апел днеска спираме гладната стачка, която всъщност беше в подкрепа на неговата, тъй като тя приключва днес и нашата приключва, но протеста ни продължава. Това беше най адекватният избор при положение, че неговата стачка не успяваше и здравето му се влошаваше. Ще продължим да излизаме по площадите, ще продължим да пишем неудобни текстове."

Според директора на болницата, няма опасност за живота на Едвин Сугарев в момента. "Искрено се надявам, че е така. Пряка опасност няма, но състоянието му не е добро." 

Изследванията на Едвин Сугарев имат добри резултати, каза днес по рано дирекорът на Александровската болница доктор Костадин Ангелов. Организмът на Сугарев е отслабнал и той е поставен на системи. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му."

По публикацията работи: Александра Михайлова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна