Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взривът в китайския ресторант е засегнал и помещение на театър "Българска армия"

Снимка: wikipedia

Един от големите столични театри също се оказа сериозно потърпевш от взрива в китайския ресторант снощи. По разпореждане на министъра на културата д-р Петър Стоянович рано сутринта днес представители на Министерството са извършили спешна проверка на щетите, които взривът в китайския ресторант е нанесъл на пристройката за чакащи артисти на театъра.

От взривната вълна помещението за чакащи артисти е сринато, избита е металната врата към сцената, унищожени са декори. Дворът на театъра е затрупан от отломките от взривената сграда на китайския ресторант, изходът към улица "Бенковски" е блокиран. Мазилката на основната сграда на театър "Българска армия" има пукнатини, но риск няма. Предстои нов подробен оглед на щетите. Това ще се извършва от специална комисия, назначена от директора на театъра с участието на представители на Министерството на културата, лицензиран инженер-конструктор и други специалисти.

Сградата на театър "Българска армия" е застрахована и застрахователите ще направят оценка на щетите. Министерството на културата очаква и протоколите от Столичната община след днешните огледи на мястото на взрива. Ръководството на  театъра и Министерството на културата ще положат всички усилия за да гарантират нормалното започване на новия театрален сезон, се казва в съобщението на Министерството на културата.

По публикацията работи: Л.Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна