Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлозар Лазаров: И Васил Горчев е сред жертвите на "Килърите" 3

Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обсъди с главния прокурор хода на разследването срещу пернишката група за поръчкови убийства, придобила популярност като "Килърите" 3.

Освен данните, че хора от групата са съпричастни към убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев, за което Лазаров потвърди в предаването "Преди всички" на "Хоризонт", той обвърза групата за мокри поръчки и със смъртта на Васил Горчев-Кьоравия. Горчев е бивша знакова фигура от подземния свят на Северозападна България, разстрелян в далечната 2005-а година. Същата година беше убит и Георги Илиев.

Няколко убийства лежат на съвестта на групата, каза Светлозар Лазаров, но уточни, че без доказателства и присъди от съд няма да си позволи да обяви кои са убитите. Той каза още, че има данни къде могат да се търсят тленните останки на жертви на "Килърите" 3.

Това са данни и на този етап не мога да се ангажирам с наличие на доказателства. Работим по всички версии и когато имаме конкретни резултати, ще уведомим, заяви Лазаров.

Утре Специализираният апелативен съд ще се произнесе за окончателното задържане на групата за поръчкови убийства. Тогава се очаква и да станат ясни повече подробности около тяхната дейност.

По публикацията работи: Силвия Великова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна