Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е увеличение на заплатите на работещите в психиатричните болници

Снимка: БГНЕС

До края на годината може да има увеличение на заплатите на работещите в психиатричните болници. Това обяви в Троян министърът на здравеопзването Таня Андреева.

Според министър Андреева от парите, отпуснати на здравното министерство от актуализацията на бюджета, първо ще бъдат осигурени средства за Фонда за лечение на деца в чужбина, за който за второто полугодие са необходими още 6 милиона лева. Здравният министър добави, че има и други приоритети:

Едното е във връзка с регистъра за недоносени деца и по-нататъшното им проследяване и рехабилитация, нещо много важно и нещо, което години наред специалистите по неонатология са сигнализирали, че е проблем и, разбира се, това, което за мен е много важно - да направим едно повишение на заплатите в психиатричната помощ и аз се надявам, тъй като имаме възможност да го направим за колегите още до края на тази година. Ще видим дали ще останат средства. Ако останат такива, ще дадем още тази година по методиката за малките общински лечебни заведения, ако не, това ще започне от 2014-а.

Министър Таня Андреева заяви още, че от началото на следващата година с приемането на бюджета за 2014 година ще бъдат увеличени с 10% и заплатите на работещите в спешните центрове.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна