Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 120 хиляди души трябва да получат ваучери за декодери

Снимка: Архив

Още 120 хиляди социално слаби трябва да получат ваучерите си за декодиращите устройства за цифровата телевизия. Крайният срок за районите, в които започна раздаването на първия транш е в края на този месец. 42 хиляди души още не са потърсили талоните си. Агенцията за социално подпомагане настоятелно приканва тези граждани да отидат до пощенските станции по местоживеене, където те се раздават - обясни за "Хоризонт" Румяна Георгиева - директор на дирекция в Агенцията:

Срещу една декларация, която попълват, и документ за самоличност да получат ваучера. Раздаването на първия етап започна от 1-ви август и ще продължи до края на месец септември. Първият етап е за Южен централен район, Северозападен район, Североизточен, София само за общините "Оборище", "Кремиковци" и "Подуяне". А ваучерите да могат да бъдат ползвани за получаване на декодиращото устройство до края на ноември.

Агенцията за социално подпомагане има готовност второто раздаване на талоните за декодерите да започне на 13-и септември.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна