Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Кери обсъжда сирийския конфликт с Фабиус и с представители на Арабската лига в Париж

Снимка: ЕПА / БГНЕС

След срещата на европейските външни министри във Вилнюс обиколката на държавния секретар на САЩ Джон Кери продължава в Париж, където той ще разговаря за сирийския конфликт с френския външен министър Лоран Фабиус и с представители на Арабската лига.

Посещението е поредната стъпка за оформяне на международна коалиция за атака срещу режима в Дамаск, за каквато Франция продължава да бъде сигурен съюзник. Париж реагира със задоволство на днешната декларация на европейските външни министри, които призваха за ясен и точен отговор на химическата атака през август, макар да не споменаха за военни действия.

Това е добра декларация, подкрепяща действията, с които сме се ангажирали. Добре е, че Европа е единна, заяви Фабиус в радиоинтервю преди срещата си с Кери. Той напомни, че Франция ще изчака заключенията на ООН от експертизата на химическото оръжие, преди да вземе окончателно решение за действие. Това заяви в петък президентът Франсоа Оланд. Той също продължава преговорите за Сирия в Ница, където има среща с президента на Ливан.

 

По публикацията работи: Юлия Талева – кор. на БНР в Париж

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени