Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главното мюфтийство за промени в Закона за вероизповеданията

Снимка: БГНЕС

Юристите от Главното мюфтийство са подготвили козметични промени в поправките на Закона за вероизповеданията. Това стана ясно след проведените днес разговори между председателя на парламентарната комисия по вероизповеданията Пламен Славов и главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

Главното мюфтийство подкрепя подготвяните промени в Закона за вероизповеданията. След разговора с председателя на парламентарната комисия по вероизповеданията Пламен Славов главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи заяви, че ръководеното от него вероизповедание гледа позитивно на промените в закона.

От мюфтийството обаче желаят да бъдат възстановени и прилежащите имоти към молитвените домове като гори, земи и други. Техните юристи са подготвили подобни текстове, които Мустафа Хаджи определи като козметични.

Председателят на парламентарната комисия по вероизповеданията Пламен Славов заяви, че е информирал главния мюфтия за постъпващите при тях становища, свързани с несъгласия от институции с текстове от проектоизмененията в Закона за вероизповеданията. 

Източници на „Хоризонт“ прогнозират, че е напълно възможно между двете четения на Закона за вероизповеданията в пленарна зала да има промени и в крайна сметка да бъдат възстановени само храмовете и молитвените домове, в които има богослужебна дейност.

 

По публикацията работи: Н.Кръстев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна