Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Павликени изгражда квартири за настаняване на социално слаби семейства

Снимка: Катя Чорова
Община Павликени ще изгради квартири за настаняване на социално слаби семейства в сградата на общежитие, предоставено й безвъзмездно от държавата.

Министерският съвет прехвърли на общината собствеността върху 6-етажна сграда на бивше училищно общежитие, което има 120 стаи. Над 100 са картотекираните нуждаещи се от жилища и в сградата на общежитието ще направим социални квартири за част от тях - каза кметът на Павликени Емануил Манолов:

Покривът на сградата е скоро ремонтиран, първият етаж до преди 2 години се ползваше за Районен съд и също е в много добро състояние и ще му трябва малко средства, а имаме намерение да ремонтираме и да преустроим два етажа. Да се промени водопровода, санитарни възли защото да стане като тип апартаменти за социално слаби за настаняване. Така по мои сметки за обзавеждането на етаж, може би, към 150 000 лева ще са нужни за преустройството.

Средства от европейски програми ще се търсят за създаването на социалните квартири. В същата сграда ще бъдат обзаведени и 20 стаи за настаняване на участниците в организираните от общината национални и международни спортни и културни прояви.
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна