Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на нападателите на 17-годишния сириец

Снимка: БГНЕС

Полицията продължава да издирва нападателите на 17-годишния сириец, който беше нападнат и наръган в гърба с нож до общежитието във "Военна рампа". Заради инцидента пред входа на сградата днес имаше части на жандармерията. Хората в дома пък обясниха пред "Хоризонт", че не смеят да пуснат децата си извън дома.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Случаят се разследва от Второ районно управление на полицията в София.

По информация на "Хоризонт" двамата мъже, които се издирват, са българи, тъй като са чути от пострадалия да говорят помежду си. Майката на 17-годишния младеж Сафа Мохамат Земхама разказа пред "Хоризонт":
Слязохме от градския транспорт на спирката пред общежитието. Първо пуснахме децата. Остана навън най-големият ми син. Ние тримата с другото ми дете и брат ми не видяхме какво стана. В момента нямаме и информация какво е състоянието на момчето.

Единият от двамата нападатели е имал вид на мъж, който активно се е занимавал със спорт. Това обясни чичото на пострадалото момче.
Ние като се връщахме да си вземем чантите, видяхме 17-годишния ми племенник да тича насам и да плаче. Обясняваше, че е наръган в кръста. Видял е двама нападатели. Единият от тях е бил по-здрав. Явно е тренирал. Племенникът ми обясни, че по-здравият нападател се е затичал към него и го е ударил. След това го наръгал.
От болница "Пирогов" обясниха, че младежът ще лежи в здравното заведение една седмица, докато раната му зарасне. Проф. Росен Дребов уточни:
С едно порезно нараняване, засегнало само меки тъкани, не е проникнало в плевралната кухина, не е наранило бял дроб, няма опасност за живота на детето.

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени