Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победителят във фолклорната класация „Надпяване” за месец декември 2012 г. е песента „Имала мама” в изпълнение на Ваня Вълкова и Димитър Желязков

Ваня Вълкова и Димитър Желязков работят заедно като солисти на оркестър „Млади тракийци”.
Снимка: личен архив
Ваня Вълкова е родена в град Добрич през 1978 г., завършва СМУ „Филип Кутев”, град Котел и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив, специалност „Гъдулка и народно пеене”. Зад гърба си има много записи с различни музиканти, както и два самостоятелни албума с авторски народни песни, които реализира благодарение на финансовата подкрепа на своите родители. Силната любов към музиката й дава сили да продължава да се развива в тази насока и да влага цялата си енергия, за да реализира творческите си проекти.

Димитър Желязков е роден в град Белослав през 1990 година. Завършва средното си образование в НУФИ „Филип Кутев” гр. Котел. Тази година му предстои да завърши висшето си образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност „Изпълнителско изкуство – фолклор”. Митко е много талантлив изпълнител на народни песни, който влага много чувство в изпяването на всяка песен и това личи по неговите успехи.
По публикацията работи: Станислав Паунов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени