Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Тимчев подаде оставка от управлението на Фонд "Земеделие"

Снимка: БГНЕС

Три дни след като беше назначен на поста заместник изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", Младен Тимчев е подал оставка. Пред "Хоризонт" той отрече появилата се по-рано информация, че е бил назначен без негово съгласие и посочи като мотив за оттеглянето си лични причини. 

Късно вечерта на 7-и ноември цялата управа на Фонда беше сменена без да бъдат посочени мотиви за това. От Министерството на земеделието съобщиха, че Тимчев, който е заместник-кмет на Сандански от 2004-та година, е назначен като заместник-директор, който ще отговаря за приключването на предприсъединителната европрограма САПАРД и заплащанията по програма "Рибарство и аквакултури".

От земеделското министерство уверяват, че оттеглянето му няма да попречи на одобряването на проекти по програма "Рибарство", като съвсем скоро ще бъде избран заместник на Тимчев.

За последните пет месеца това е третата по ред кадрова рокада в ръководството на Държавен фонд "Земеделие", през който минават всички европари за селското стопанство.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени