Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алея за пешеходци и велосипедисти вече свързва Бяла черква с общинския център Павликени

Снимка: Архив

Алея за пешеходци и велосипедисти, осветена със соларни лампи, вече свързва град Бяла черква с общинския център Павликени.Тя е изградена с 28 хиляди лева от общинския бюджет и дарения от местни фирми.

Повече от километър е алеята със соларно осветление, която отдавна очакват над 2800-те жители на Бяла черква, казаха кметовете на община Павликени Емануил Манолов и на Бяла черква Албена Тодорова.

Доста живущи от Бяла черква работят в предприятия в Павликени на смени и се налага в тъмната част на денонощието, предвид и разредените вече автобусни превози, да се предвижват или пеш, или с велосипеди, каза кметът на общината Емануил Манолов.

Кметът на Бяла черква Албена Тодорова обясни: Не само защото ходят на работа, а защото това е връзката ни с общинския център. В Бяла черква няма болница, няма съд, няма полиция. Ежедневно хората преминават по тази велоалея.

Озеленяването на алеята е дарено от местни фирми, които отглеждат рози и декоративни храсти, а по трасето са поставени пейки за отдих на пешеходците.

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна