Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан: Срещу най-силния български кабинет стои най-силният деструктивен опонент

Срещу най-силния български кабинет стои възможно най-силният деструктивен опонент, който някога са имали българските правителства, е заявил лидерът на ДПС Лютви Местан.

Аз твърдя, че с действията си досега този кабинет успя да освободи българското общество от усещането за полицейщина. Това е власт с абсолютно различен манталитет от този на авторитарните типове, които ни управляваха през последните четири години. В социалната сфера са направени неща, които не бяха по силите за цял мандат за други правителства. Твърдя, че няма социална основа за протест, но протести има. Откъде извират те? Ето това е онова, което трябва да обмислим на този двудневен семинар. Искам да чуете категоричната позиция на председателя на ДПС и на моите колеги. Ние имаме отношение към ГЕРБ не като към нормален политически опонент, защото сме абсолютно убедени, че тук не става въпрос за политическа партия. Ние разглеждаме ГЕРБ като политически субект, с който не е възможно оздравяването на политическия процес в страната.

Вероятно депутатите от БСП и ДПС ще поговорят и за различията по отношение на партийните субсидии. Алиосман Имамов поясни:

Ние сме убедени, че ще получим убедителни аргументи за това, ако се намаляват субсидиите защо трябва да се намаляват, с колко трябва да се намаляват и как по-нататък ще се постъпи, за да се покрият нуждите от финансови средства. Имаше основателни намеци, че значителното намаляване на субсидията може да тласне партиите в сивия сектор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна